Nadmorská výška: 1800-2200
Spôsobspracovania: pranie
Lokalita:
Odroda: SL14, SL28 a Nyasaland
Majiteľ: Buwobodeya
Balenie: 250g
Skóre šálkovania: 86
Dovozca: Falcon Coffees
Pražiareň: Beansmith
Čo je GourmetCoffee Specialty?
Je to skutočný výber kávy, ktorú pre nás starostlivo vybrala a upražila pražiareň Beansmith. Existuje mnoho definícií, jedna z tých konkrétnejších od SCA (Select Coffee Association) uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotení získali aspoň 80 bodov zo 100 a nemajú presne uvedené chuťové chyby. Pri našich výberových kávach nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).
Čo je na našich výberových kávach iné?
Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Tieto kávy sú pražené predovšetkým na espresso, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.
Čo nás na tejto káve zaujalo?
Sladká káva s miernou aciditou na každodenné pitie a pre úplných začiatočníkov alebo konzervatívcov vo výbere kávy.
Tip na prípravu
Nepíšeme presnú hrubosť mletia, pretože každý mlynček ju má inú, ale môžete skúsiť mletie, aby ste dostali približne to, čo my nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov. Je to len akýsi odrazový mostík.
Odporúčaná príprava 16 g kávy / 35 ml výstupu za približne 30 s
Informácie od dovozcu
Spoločnosť Coffee Gardens bola založená v roku 2017 s cieľom vyrábať výberovú kávu etickým spôsobom a ponúkať transparentné a priame spojenie medzi pestovateľmi kávy a spotrebiteľmi. Nasledujúce informácie o našich 2021/22 mikro a nano šaržiach boli vytvorené s cieľom pomôcť našim zákazníkom a spotrebiteľom lepšie pochopiť kávu, ktorú kupujú, príbeh, ktorý sa za ňou skrýva, a neuveriteľných farmárov, ktorí ju pestujú. Mikrošarže vznikli spojením denných šarží (káva spracovaná v ten istý deň) s podobnými chuťovými profilmi. Preto môže jeden farmár prispieť k viacerým mikrolotám.
Kávové záhrady spolupracujú s farmármi, ktorí mikrošarže produkujú, už päť rokov. Každú farmársku rodinu poznajú, pretože žije na hore vo výške asi 600 metrov nad ich pracou stanicou, kde sa káva perie.
Táto mikrolotka je pomenovaná podľa dediny Buwobodeya, kde žije mnoho farmárov. Minulý rok sme s podporou pražiarní týchto farmárov vyškolili v pestovaní kávy medzi stromami v tieni, v správnych poľnohospodárskych postupoch a samozrejme v lepších technikách zberu. V júli sme rozdali viac ako 8 300 sadeníc tiennych, ovocných a rýchlorastúcich stromov. Tento rok školenia pokračujú a staviame záchodové bloky pre tri základné školy v oblasti vrátane základnej školy Zebugu-Busi. Farmári majú rôzne veľké kávové záhrady, a tak dodávajú rôzne množstvá kávy. Pán Nasimo Lawrance z Buwobodeya bol hlavným prispievateľom do tejto mikrosady so 148 KG červených zrelých kávových čerešní. Kávové čerešne v priebehu niekoľkých hodín po zbere do našej stanice v 50-kilogramových vreciach nosia "bežci" - tím viac ako 160 mužov a žien zamestnaných z miestnej komunity. Táto káva sa pomelie a potom sa podrobí našej osobitnej metóde fermentácie, ktorá zahŕňa predumytie, dlhé namáčanie v studenej horskej pramenitej vode a potom jemnú dlhú fermentáciu trvajúcu štyridsať hodín pred konečným stupňovaním.pred. Káva sa pred vývozom starostlivo triedi v 12 rôznych fázach.