Starobylá rodinná čokoládovňa z mestečka Voiron vo Francúzsku bola založená už v roku 1884. Známa je svojou rozsiahlou radom "single-origin" čokolád a horko-mliečnymi čokoládami s extra vysokým obsahom kakaa. Čokoládovňa Bonnat má jedno historické prvenstvo: ako prvá tu navrhli rad tabuľkových čokolád s 75% kakaa, kde každá čokoláda je vyrobená z kakaových bôbov z inej krajiny. Týmto čokoládam sa začalo hovoriť "single-origin" alebo "jedno-oblastné" čokolády. Nápad sa rýchlo ujal a dnes ho napodobňuje rada výrobcov. Kakaové bôby nakupujú z najlepších plantáží, ktoré si osobne vyberajú. Vo svojich čokoládach radu "single-origin" nepoužívajú emulgátory (sójový lecitín) a dokonca ani prírodné vanilku. Výsledkom je čistá čokoláda s bohatou a farebnou škálou chuťou. Čokolády získali rad ocenení na medzinárodných súťažiach.
Viac informácií o produktoch v tejto časti.