Filtrovať podľa
Výrobcovia
Cena
Filter

Speňovače mlieka

Neviete si svoju kávu predstaviť bez hustej krémovej mliečno peny? Kúpte si jednoduchý napeňovač mlieka, s ktorým si krásnu penu pripravíte počas minútky aj doma.  V našom sortimente nájdete napeňovača značiek Bialetti, GAT či Excellent Houseware. Výhodou napeňovač GAT a Bialetti je to, že ich môžete rovno postaviť na zdroj tepla a mlieko v nich pred šľahaním zahriať. Ak si ale chcete pripraviť naopak penu zo studeného mlieka, nič Vám ju neurobí líp ako shaker na studené mlieko Hario. S jeho pomocou vykúzlite fantastickú penu do kávy, či iných mliečnych pokrmov.

Viac informácií o produktoch v tejto časti.

Napenič mlieka Kaffia Frother 400ml

Vytvorte si krásne hustú zamatovú mliečnu penu do domáceho cappuccina či caffé latte vďaka šľahaču mlieka Kaffia Frother . Objem 400ml.

Skladom
Cena 15,90 €

Vytvorte si krásne hustú zamatovú mliečnu penu do domáceho cappuccina či caffé latte vďaka šľahaču mlieka Kaffia Frother . Objem 400ml.

Napeňovač mlieka Bialetti Tuttocrema 166 ml

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Bialetti vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 166 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Skladom
Cena 25,90 €

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Bialetti vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 166 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Kaffia Milk Whisk

Kompaktný ručný šľahač na mlieko.

Skladom
Cena 3,90 €

Kompaktný ručný šľahač na mlieko.

Napeňovač mlieka Bialetti Tuttocrema 330ml

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Bialetti vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 330 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Skladom
Cena 27,90 €

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Bialetti vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 330 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Šejker na mlieko Hario LS-70-0W

Šejker na studené mlieko Hario LS-70-OW na jednoduchú prípravu fantastickej mliečnej peny do ľadovej kávy alebo mliečnych nápojov.

Skladom
Cena 16,90 €

Šejker na studené mlieko Hario LS-70-OW na jednoduchú prípravu fantastickej mliečnej peny do ľadovej kávy alebo mliečnych nápojov.

Elektrický napeňovač mlieka Bialetti MK01

Dokonalé domáce cappuccino? Žiadny problém. Elektrický napeňovač Bialetti pripraví lahodnú a krémovú penu.

Skladom
Cena 66,90 €

Dokonalé domáce cappuccino? Žiadny problém. Elektrický napeňovač Bialetti pripraví lahodnú a krémovú penu.

Napeňovač mlieka Piardi Creamer 166 ml

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Piardi vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 166 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Nie je na sklade
Cena 23,90 €

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Piardi vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 166 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Napeňovač mlieka Piardi Creamer 330 ml

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Piardi vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 330 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Nie je na sklade
Cena 26,90 €

S napeňovačom mlieka od talianskej značky Piardi vytvoríte krásne hustú, zamatovú mliečnu penu pre domáce cappuccino alebo caffé latte. Kapacita na 330 ml mlieka (nádoba je 3-krát väčšia).

Káva si s mliečnou penou rozumie úplne rovnako ako červené víno s kvalitným syrom. Jedno bez druhého si predstaviť dokážete, ale spoločne vykúzli symfóniu chutí. Niet preto divu, že milovníci kávy potrebujú na nerušený zážitok z dokonalého nápoja nielen kvalitné kávové zrná, výkonný mlynček a tú správnu pomôcku na prípravu kávu, ale mnohokrát tiež šikovného pomocníka , ktorý mlieko premení na hustú, hodvábnu penu. Takú, ktorá celú prípravu kávy zavŕši, ako keď si nevesta pred odchodom k oltáru nasadí belostný závoj.

Káva penou odetá

Či už patríte do fan klubu cappuccina alebo café latté, bez našľahaného mlieka sa jednoducho nezaobídete. A svoju obľúbenú kávu si určite chcete dopriať aj v domácom prostredí. Je teda najvyšší čas poobzerať sa po vhodnom napeňovači mlieka. Z vlastnej skúsenosti vieme, že kvalitné ručné šľahače mlieka odvedú vynikajúcu prácu. Kto dáva prednosť pene z mlieka ohriateho, mal by voliť medzi značkami Bialetti a G.A.T.

Ich napeňovače totiž slúžia rovno ako nádobka, v ktorej mlieko pred šľahaním ohrejete. Oproti tomu sa shaker značky Hario postará o skvelú penu z mlieka studeného.

Existujú rôzne typy napeňovačov mlieka, od manuálnych až po elektrické.

  1. Ručné napeňovače mlieka: Tieto prístroje zvyčajne vyžadujú fyzické pohyby rúk alebo stlačenie páky na vytvorenie peny. Sú jednoduché na používanie a nevyžadujú elektrickú energiu, ale môžu vyžadovať viac úsilia a času.

  2. Elektrické napeňovače mlieka: Tieto stroje sú automatizované a často ponúkajú viacero funkcií, napríklad nastavenie teploty alebo rôzne stupne hustoty peny. Sú rýchlejšie a pohodlnejšie, ale môžu byť drahšie a vyžadujú elektrickú zásuvku.

  3. Peňovače mlieka integrované v kávovaroch: Niektoré kávovary majú zabudované peniče mlieka, čo je veľmi pohodlné na prípravu kávových nápojov v domácnosti.

Pri výbere napeňovača mlieka je dôležité zvážiť jeho kapacitu, rýchlosť napeňovania, jednoduchosť čistenia a celkovú kvalitu peny. Niektoré modely umožňujú aj použitie alternatívnych druhov mlieka, ako je sójové, mandľové alebo ovsené mlieko.

Na teplote mlieka záleží

A ak chcete proces výroby mliečnej peny pojať naozaj profesionálne, vyzbrojte sa navyše teplomerom na mlieko (buď analógovým alebo digitálnym). Kontrola nad teplotou šľahaného mlieka je totiž skutočne dôležitá. Na slovo vzatí odborníci dobre vedia, že mlieko by mali zahrievať na teplotu 60-65 °C. Pri 45 °C je pena už pomerne stabilná (svoju úlohu tu hrá rozpúšťanie mliečnych tukov), ale až teplota 65 °C zaistí maximálnu stabilitu peny (pri použití plnotučného mlieka).

Základné pravidlá správneho (ručného) napeňovania:

  1. Mlieko zohrejte na optimálnu teplotu 60-65 °C.

  2. Opätovným stláčaním piestu mlieko zhustne a vytvorí zamatovú penu.

  3. Keď hotovú penu necháte minútku odstáť, než ju nalejete na kávu, zvýšite jej stabilitu a výsledok bude o to lepší.

Čo keď pravidlá nedodržíte?

Ak mlieko neohrejete na dostatočnú teplotu, pena vám „spadne“.

Naopak nadmerne teplé mlieko stratí pôvodnú hustotu, pena zriedi a negatívne ovplyvní chuť kávy.

Preniknite s nami do tajov napeňovania mlieka a urobte si každý deň malú radosť skvelou kávou s veľkou penou.

Prečo nakupovať napeňovače mlieka na prípravu kávy u nás?

  • Ručný napeňovač, ktorý je skladom, vieme doručiť už druhý deň od objednávky!
  • Máme širokú ponuku produktov na prípravu kávy a čaju, rovnako tak aj kvalitnú kávu.
  • Potrebujete poradiť? Naša zákaznícka podpora je tu pre vás.