Nadmorská výška: 1 100 - 1 300 m n. m.
Spôsob spracovania: prírodný
Lokalita: Serra de Mantiqueira
Farma: Sitio Sertaozinho
Odroda:
Majiteľ: Ricardo Luiz Honorio
Balenie: 250 g
Pražiareň: Beansmith's
Čo je GourmetCoffee Specialty?
Je to skutočná špeciálna káva, ktorú pre nás starostlivo vyberajú a pražia vybrané pražiarne Beansmith. Existuje mnoho definícií, jedna z tých konkrétnejších od SCA (Select Coffee Association) uvádza, že ide o kávy, ktoré v odbornom hodnotení získali aspoň 80 bodov zo 100 a nemajú žiadne presne uvedené chuťové chyby. Pri našich výberových kávach nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).
Čo je na našich výberových kávach iné?
Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Tieto kávy sú pražené predovšetkým na espresso, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.
Čo nás na tejto káve zaujalo?
V našom portfóliu by nemala chýbať tradične čokoládová káva, ktorá poteší milovníkov espressa, ale je vhodná aj do automatických kávovarov a dokonca aj do moka kanvíc.
Tip na prípravu
Presnú hrubosť mletia nepíšeme, pretože každý mlynček ju má inú, ale môžete ju skúsiť namlieť tak, aby ste dostali približne to, čo máme nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov. Je to len akýsi odrazový mostík.
Odporúčaná príprava 16 g kávy / 35 ml výstupu za približne 30 s
Informácie od dovozcu
Matka Ricarda Luiza Honoria začínala s jedným hektárom pôdy, ktorý spolu s otcom rozšírila na súčasných 15 hektárov. Ich nekompromisná práca a vášeň pre kávu ich podnietili k ďalšiemu rozvoju a výrobe výnimočných dávok kávy Natural. Dnes Ricardo pracuje na Sitio Sertaozinho so svojím otcom, manželkou a švagrom a pestuje mnoho vysokokvalitných odrôd, ako sú Red Catuai, Bourbon, Acacai a Arara.
Zber úrody sa zvyčajne začína v júni a končí okolo októbra. Mechanický zber a spracovanie zamerané na maximalizáciu produktivity. Dnešné mechanické zberače sú navrhnuté tak, aby boli pohotovejšie. To znamená, že farmy môžu selektívne zbierať iba zrelé čerešne pri každom prejazde. Na nerovných úsekoch fariem sa čerešne zbierajú ručne. Derricadeira (typ mechanizovaných hrablí) využíva na zber zrelých čerešní vibrácie. Vďaka týmto novším, selektívnejším technológiám rastie počet poľnohospodárskych podnikov, ktoré dbajú na kvalitu. Po zbere sa čerešne zvyčajne ukladajú v tenkých vrstvách na terasy, kde sa sušia na slnku a často sa striedajú.