Vietnamská káva má bohatú a delikátnu chuť, prekrásnu vôňu a spôsob jej prípravy je síce jednoduchý, ale pre mnohých exotický. Najčastejšie sa pripravuje pomocou v Ázii populárneho "Phin" filtra. Dôležité ale je, že si ju môžete pripraviť aj vo french presse alebo v bežnom prekvapkávači.
Čo budete potrebovať k príprave vietnamskej kávy?
- Vietnamská káva napr. Trung Nguyen
- kávový Phin filter
- horúca voda
- šálka, lyžička
- podľa ľubovôle sladké kondenzované mlieko
Metóda prípravy pomocou kávového filtra Phin zaberie len pár minút a je vhodná pre všetkých, ktorí nemajú priestor pre kávovar. Príprava vám zaberie o pár minút menej ako z kávovaru, pobavíte sa pri tom a získate úžasnú chuť. Ak chcete, aby bola výsledná káva perfektná, tak pridajte ešte sladké kondenzované mlieko, ktoré zvýraznia chuť. Kávu môžete podávať aj ľadovú. Týmto spôsobom sa podáva v teplom vietnamskom podnebí. Stačí filter umiestniť nad pohári s ľadom alebo ľadovou drťou a získate tak osviežujúci nápoj.
>> Chceli by ste si vietnamskú kávu zaobstarať? Pozrite sa na náš E-SHOP. Sme priamym dovozcom mnohých značiek, a tak držíme najnižšie ceny na trhu.
Návod ako pripraviť vietnamskú kávu
- Odmerajte 3 mierne zaoblené čajové lyžičky alebo jednu veľkú lyžicu vietnamskej kávy a vložte do filtračnej komory.
- Dvakrát kliknite ľahko s filtrom a pritlačte vrchným sitkom, aby bola káva rovnomerne rozmiestnené.
- Zalejte 20 ml horúcej vody (najlepšie 96-100 ° C), ktorá zvlhčí kávu. Počkajte približne 20 sekúnd.
- Nalejte horúcu vodu do filtra až po okraj.
- Nasaďte uzáver a nechajte kávu variť. (Vo vietnamských kaviarňach sa do šálky pred varením naleje sladké kondenzované mlieko.)
- Vietnamská káva sa varí 4-5 minút. (Ak prehltnete sklenený šálku, tak uvidíte, kedy bude káva hotová.)
- Zložte pokrievku, Otori ju a na nej položte filter is překapávacím tanierikom
A teraz si môžete užiť jedno z najlepších potešenie na Zemi. Vietnamskú kávu je možné podávať ako horúcu, tak ľadovú.
Videonávod k príprave vietnamskej kávy
Silná aróma a bohatá chuť idú ruka v ruke s vyšším obsahom kofeínu . Káva obsahuje ručný výber nemletých zŕn (tzv. Culi) káv Arabica, Robusta, Chari a Catimor.
Silná aróma a bohatá chuť idú ruka v ruke s vyšším obsahom kofeínu . Káva obsahuje ručný výber nemletých zŕn (tzv. Culi) káv Arabica, Robusta, Chari a Catimor.
Phin filter je tradičný nástroj na prípravu vietnamskej kávy, v origináli Cà phê sua dá. Káva sa podáva horúca alebo autentickejšie s ľadom a kondenzovaným mliekom.
Phin filter je tradičný nástroj na prípravu vietnamskej kávy, v origináli Cà phê sua dá. Káva sa podáva horúca alebo autentickejšie s ľadom a kondenzovaným mliekom.
Špičková káva Trung Nguyen! Enzymatická umelá simulácia cibetkovej kávy , identická so skutočným Kopi Luwak, ale bez utrpenia zvierat ! Veľmi sladká až čokoládová chuť.
Špičková káva Trung Nguyen! Enzymatická umelá simulácia cibetkovej kávy , identická so skutočným Kopi Luwak, ale bez utrpenia zvierat ! Veľmi sladká až čokoládová chuť.
Trung Nguyen CREATIVE 4, mletá káva
Kávový filter Phin (vietnamská káva)
Trung Nguyen CREATIVE 8 (Cibet coffee)
- Príprava kávy
- Príprava kávy vo french presse
- Príprava kávy Cold brew (studená káva)
- Príprava kávy v moka kanvici
- Príprava kávy v džezve
- Príprava kávy vo Vacuum pot
- Príprava filtrovanej kávy
- Príprava kávy - Espresso - kompletný manuál
- Príprava kávy v Aeropressu
- Príprava zelenej kávy s pražením
- Nápoje z espressa
- Príprava kávy v Chemexu
- Príprava Yerba maté v kalabasu
- Ľadová káva na 6 spôsobov
- Príprava kávy flat white
- Príprava kávy frappé
- Príprava kávy batch brew
- Príprava kávy espresso tonic
- Príprava kávy cappuccino
- Príprava kávy caffe latte
- Príprava kávy latte macchiato
- Príprava espressa macchiato
- Príprava kávy ristretto
- Príprava kávy espresso doppio
- Príprava kávy americano
- Príprava kávy lungo