GourmetCoffee Specialty Columbia El Agrado Honey 250g

12,90 €
S DPH

Spracovanie medu dodáva káve špecifickú sladkosť, ktorá nie je v Kolumbii veľmi bežná. Výnimočná káva, ktorú sa oplatí ochutnať. Chuť: červené ríbezle - lesné plody - jablkový koláč

Chcete kávu namlít?
Skladom > 5 ks , doručenie u Vás 19.11.
Množstvo

GourmetKava

Hodnotenie na Heureke 98%

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Honey
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia

Nadmorská výška: 1 730 m n. m.

Región: El Agrado, Piendamo, Cauca

Odroda: Colomba, Castillo a Caturra

Farma : El Agrado

Skóre pri kupovaní: 87,5

Spracovanie: med

Pražiareň: Beansmith

Čo je gurmánska kávová špecialita?

Je to výberová káva, ktorú sme starostlivo vybrali a pražiareň Beansmith ju pre nás upražila. Existuje mnoho definícií, SCA (Select Coffee Association) konkrétne uvádza, že ide o kávu, ktorá v odbornom hodnotenízískala najmenej 80 bodov zo 100 a neobsahuje žiadne významné chuťové chyby. Pri našich výberových kávach vždy nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).

Čo je na našich výberových kávach iné?

Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Spravidla v nich nájdete viac ovocných chutí. Všetky naše kávy sú primárne určené na domácu prípravu ako filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.

Prečo sme si vybrali práve túto kávu? Spracovanie medu nie je v Kolumbii bežné

Spracovanie medu, je veľmi zaujímavá metóda odlupovania zrna od šupky, pričom na zrne zostáva trochu dužiny. Káva sa potom suší s týmto zvyškom a potom sa praží tu v Českej republike. Tá trocha šupky práve dodáva zaujímavú bobuľovitú a sladkú chuť.

Informácie od pestovateľa

Združenie Asociación de Caficultores del Centro del Cauca por la Paz - ACC má 77 členov s priemernou rozlohou 1,5 hektára, s nadmorskou výškou od 1 700 do 2 100 metrov, a každý člen, ktorý vstúpil, je presvedčený o sile združenia, ktorého hlavným cieľom je boj proti chudobe a sociálnym konfliktom v regióne. Združenie pomáha svojim členom s obchodnými stratégiami a technológiami súvisiacimi s pestovaním; každý člen má však možnosť rozhodnúť sa, ako spracuje svoju kávu pomocou inovatívnych fermentácií.

Odrody kávy, ktoré členovia pestujú, sú castillo, cenicafé, tabi, bourbon, caturra a colombia.

Väčšina sušenia sa vykonáva pomocou parabolických a mechanických síl.

Spracovanie kávy

1) Káva sa zbiera veľmi zrelá, takže obsah cukru je vyšší.

2) Proces plávajúcej kávy: plávajúce kávy sa odstránia, aby na spracovanie zostali len zrelé kávy.

3) Proces fermentácie čerešní počas 12 hodín v premývacej nádrži.

4) Káva sa pomelie a umiestni sa do prijímacieho tanku na 36-hodinovú fermentáciu v muscilage.

5) Proces sušenia: Čerešne sa premiestnia do parabolického sušiaceho systému, kým sa nedosiahne 10 % vlhkosti (5 - 6 dní).

GourmetKava
2109
1363 položky

Tabuľka dát

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Honey
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
label
Kávovník
100% Arabica
Dátum praženia

Recenzie (0)