Tie Guan Yin , tiež známy ako " Železná bohyňa milosrdenstva " / Železná bohyňa milosrdenstva, je jedným z najznámejších oolongov z oblasti Anxi v provincii Fujian v Číne. Tento čaj patrí medzi polozelené čaje (oolongy) a vyznačuje sa jedinečným výrobným procesom, ktorý mu dodáva komplexný chuťový profil a bohatú arómu. Lístky čaju Tie Guan Yin sú starostlivo zvinuté a po zaliatí sa postupne rozvinú, uvoľňujú jemné kvetinové arómy a prinášajú sviežu chuť s ľahkými tónmi orchideí a sladkou krémovosťou.
Chuť Tie Guan Yin je vyvážená, s jemnými kvetinovými akcentmi a príjemnou sladkosťou, ktorá pretrváva na podnebí. Ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú preskúmať bohatosť a hĺbku oolongov, tento čaj ponúka vynikajúci zážitok z opakovaného lúhovania a postupného odhaľovania rôznych vrstiev chuti .
Oolong je typ čaju, ktorý sa nachádza medzi zeleným a čiernym čajom. Je čiastočne oxidovaný, čo mu dáva charakteristický komplexný chuťový profil s kombináciou kvetinových, ovocných a niekedy jemne pražených tónov. Oolongy majú bohatú vrstvenú chuť a sú často zvinuté do malých guľôčok alebo skrútených listov. Sú obľúbené pre svoju schopnosť odhaliť rôzne chuťové nuansy pri opakovanom máčaní.
Pôvod: Anxi, Fujian, Čína
Spôsob spracovania: uvarený pravý polofermentovaný čaj / oolong
Chuť: kvetinová, krémová, bylinková, sladká
Úroda: 2024
Klasická príprava v kanvici (500 ml):
- Množstvo čaju: 8 gramov
- Teplota vody: 90 °C
- Prvý nálev: Lúhujte 4 minúty.
- Druhé a ďalšie nálevy: Lúhujte 5 minút.
Príprava v Gaiwane (100 ml):
- Množstvo čaju: 4 gramy
- Teplota vody: 95 °C
- Prvá infúzia: Lúhujte 60 sekúnd.
- Ďalšie infúzie: Infúziu po dobu 60 sekúnd pre druhú a tretiu infúziu, po ktorej nasleduje 90 sekúnd pre štvrtú infúziu.
Chuť Tie Guan Yin je vyvážená, s jemnými kvetinovými akcenty a príjemnou atmosférou, ktorá pretrváva na sladkom poschodí. Tento čaj je ideálnou voľbou pre ty, ktorí chcú vyskúšať bohatosť a hĺbku oolongov, a ponúka vynikajúci zážitok z opakovaného louhovania, pri ktorom sa postupne odhaľujú rôzne vrstvy chutí .
Oolong je druh čaju, ktorý sa nachádza medzi zeleným a čiernym čajom. Je čiastočne oxidovaný, čo mu dáva charakteristický komplexný chuťový profil s kombináciou kvetinových, ovocných a niekedy i jemne pražených tónov. Oolongy sa vyznačujú bohatou, vrstevnatou chuťou a sú často rolované do drobných kuličkov alebo zkroucených lístkov. Sú obľúbené pre svoju schopnosť odhaľovať rôzne chuťové nuansy pri opakovanom louhovaní.
Pôvod: Anxi, Fujian, Čína
Metoda spracovania: s ypaným pravým polofermentovaným čajom / oolongom
Chuť: kvetinový, krémový, bylinný, sladký
Sklizeň: 2024
Klasická príprava v konvičke (500 ml):
- čaje: 8 gramov
- Teplota vody: 90 °C
- Prvý nálev: Louhujte po dobu 4 minúty.
- Druhý a ďalšie nálevy: Louhujte po dobu 5 minút.
Príprava v gaiwanu (100 ml):
- Množstvo: 4 gramy
- Teplota vody: 95 °C
- Prvý nálev: Louhujte po dobu 60 sekúnd.
- Ďalšie nálevy: Louhujte po dobu 60 sekúnd pre druhý a tretí nálev a následne 90 sekúnd pre štvrtý nálev.