Keňa Top Masai, STREDNE PRAŽENÁ, zrnková káva arabica
STREDNE PRAŽENÁ káva Keňa Top Masai . V oblasti okolo najvyššej africkej hory Kilimandžáro sa rodí jedna z najkvalitnejších 100% arabíc sveta , vďaka ktorej dosiahnete kávovú blaženosť.
Your cart is empty
V oblasti okolo najvyššej africkej hory Kilimandžáro sa rodí jedna z najkvalitnejších 100% arabíc sveta , vďaka ktorej dosiahnete kávovú blaženosť.
Keňa je dnes jedným z najvýznamnejších producentov kvalitnej kávy na svete . Svoju jedinečnosť získava predovšetkým podmienkami, v ktorých káva rastie. Rozsiahle plantáže sa nachádzajú najmä v oblasti najvyššej africkej hory Kilimandžáro. Vysoká nadmorská výška, vulkanická pôda, dostatok príjemného slnka a tiež dažďov zaisťujú, že sa káve v tejto oblasti naozaj darí.
Pôvod kávy : Keňa Top Masai pochádzajúca z oblasti okolo Kilimandžára získala svoj názov podľa pôvodnej africkej etnickej skupiny Masajov, ktorí sa usídlili práve medzi Kilimandžárom a horou Mount Kenya. V Keni sú takmer 2/3 celkovej produkcie kávy pestované na malých farmách , ktoré zamestnávajú podľa odhadov z roku 2012 až 6 miliónov obyvateľov z celkových 44,4 miliónov.
Chuť : Káva Keňa Top Masai je jednou z najkvalitnejších a najznamenitejších arabíc sveta . Očaruje Vás svojou neuveriteľnou harmóniou všetkých chutí a to ako tých kyslých po pomarančoch či mandarínkach, tak sladkých po červených čerešniach. Spektrum chutí je u tejto kávy naozaj široké . Nájdete tu aj nádych jazmínu a vínnej révy. Telo kávy je pritom krásne plné. Vulkanická pôda prepožičiava káve Top Masai príjemnú kyslosť, ktorú ale pritom sprevádza zamatová hebkosť. O káve Top Masai sa šušká, že je to to najlepšie, čo môže naozajstný kávový gurmán okúsiť.
Spracovanie : mokré
Zloženie: 100% Arabica
Stupeň praženia: City+
STREDNE PRAŽENÁ káva Keňa Top Masai . V oblasti okolo najvyššej africkej hory Kilimandžáro sa rodí jedna z najkvalitnejších 100% arabíc sveta , vďaka ktorej dosiahnete kávovú blaženosť.
Vulkanická pôda v andských horách dodáva každému zrnku kávy Colombia Supremo jedinečnú chuť a výraznú arómu.
Káva Lavado z pohoria na juhovýchode Kuby vás prekvapí téměř nulovou aciditou a výraznou chuťou horkej čokolády a karamelu.
Etiópia dala káve svoje meno podľa etiopskej provincie Kaffa, a tak nikoho neprekvapí, že jedna z najlepších káv na svete sa pestuje práve tam.
Tarrazu je veľmi jemná a neskutočne dokonale vyvážená káva vysokej kvality pochádzajúca z vyhasnutých vulkanických pohorí na Kostarike.
Mimoriadne nízka acidita a čokoládová chuť sa snúbi v káve Brazílie Fazenda Rainforest, ktorej kúpou podporíte myšlienku ekologického a sociálne šetrného spôsobu pestovania kávy .
STREDNE PRAŽENÁ káva Kostarika Tarrazu je veľmi jemná a neskutočne dokonale vyvážená káva vysokej kvality pochádzajúca z vyhasnutých vulkanických pohorí na Kostarike.
STREDNE PRAŽENÁ vynikajúca káva Crucitas z Guatemaly , ktorá získala aj prestížne ocenenie. Ucítite tóny čokolády, karamelu, lieskových orechov . Chuť je ľahko ovocná .
V oblasti okolo najvyššej africkej hory Kilimandžáro sa rodí jedna z najkvalitnejších 100% arabíc sveta , vďaka ktorej dosiahnete kávovú blaženosť.