GourmetCoffee Specialty Keňa Baragwi - Guama AA 250g

11,90 €
S DPH

Ideálna káva pre milovníkov kávy, ktorí ocenia šťavnaté a ovocné tóny.

Čierne ríbezle, pomelo, čierny čaj

Chcete kávu namlít?
Skladom > 5 ks , doručenie u Vás 19.11.
Množstvo

GourmetKava

Hodnotenie na Heureke 98%

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica

Nadmorská výška: 1 800 m n. m.

Región: Kianyaga, okres Kirinyaga

Odroda: SL34, SL28, SL štepená, Ruiru 11 a Batian

Poľnohospodársky podnik: Baragwi - Guama AA

Skóre kupáže: 86,75

Pražiareň: Beansmith


Čo je GourmetCoffee Specialty?

Je to výber káv, ktoré sme starostlivo vybrali a pražiareň Beansmith ich pre nás upražila. Existuje mnoho definícií, SCA (Select Coffee Association) konkrétne uvádza, že ide o kávu, ktorá v odbornom hodnotenízískala aspoň 80 bodov zo 100 a neobsahuje žiadne výrazné chuťové chyby. Pri našich výberových kávach vždy nájdete aj 100 % transparentnosť (farmy, dovozca, pražiareň a predajca).

Čo je na našich výberových kávach iné?

Nečakajte výraznú horkosť kávy, pretože sú pražené ľahšie ako bežné kávy. Spravidla v nich nájdete viac ovocných chutí. Všetky naše kávy sú primárne určené na domácu prípravu ako filtrovaná káva, ale to neznamená, že nemôžu byť zaujímavé v moka kanvici.

Tip na prípravu

Presnú hrubosť mletia nepíšeme, pretože každý mlynček ju má inú, ale môžete skúsiť mletie, aby ste dostali približne to, čo máme nižšie. Je to však naozaj jeden z mnohých rôznych prípadov. Je to len akýsi odrazový mostík.

Kvapkanie 18g (60ml bloom), 250ml spolu za 2:30min.

Informácie od farmára

Umývareň kávy Guama vlastní a prevádzkuje družstvo farmárov Baragwi. Táto stanica, ktorú prevádzkujú malí poľnohospodári, bola založená v roku 1986 a má viac ako 3500 pestovateľov. Farmy v tejto oblasti sú zvyčajne menšie, pričom priemerný farmár má približne 300 kávovníkov.

Po dodaní do mokrého mlyna sa čerešne ručne triedia, aby sa odstránili nečistoty a čierne plody. Potom sa odvážia a zaevidujú. Potom sa presunú do zásobníka, kde sa zbavia šupiek. Po olúpaní sa čerešne pomocou lisu so štyrmi kotúčmi presunú do jednej z fermentačných nádrží, kde kvasia približne 16 až 24 hodín v závislosti od okolitej teploty. Káva sa potom dôkladne premyje v naklonených vodných kanáloch, aby sa odstránili zvyšky dužiny.

Potom sa káva premiestni na vyvýšené sušiace lôžka v stanici, kde sa pomaly suší približne 10 až 18 dní. Počas veľmi horúcich dní je chránená tieniacou sieťou. Pergamenovo vysušená káva sa potom prevezie do vlastného mlyna (družstvo Baragwi Farmers' Cooperative má vlastný suchý mlyn v okrese Kirinyaga), kde sa do 3 dní spracuje a zatriedi do rôznych stupňov kvality.

Po úplnom spracovaní sa káva prevezie do skladu v okrese Nairobi (Africa Global Logistics), kde sa skladuje až do aukcie.



GourmetKava
2335
9985 položky

Tabuľka dát

Odporúčaná príprava
Filtr
Spôsob spracovania
Premyté (washed)
Kyslosť
stredná
Stupeň praženia
svetlé
Kávovník
100% Arabica

Recenzie (0)