Ochutnávková súprava obsahuje 10 druhov 75% čokolády. Zoznámite sa s čokoládami z Papouasie (Papua Nová Guinea), Indonézie, Svätého Tomáša (Sao Tomé), Trinidadu, Venezuely, Tanzánie, Ghany, Madagaskaru (Madagaskar), Kolumbie (Kolumbia) a Ekvádoru (Equateur).
V tejto degustačnej súprave si vychutnáte rozdiely medzi rôznymi odrodami kakaových bôbov (Criollo, Trinitario a Forastero) a porovnáte chuť čokolád z rôznych regiónov.
Degustačné poznámky k čokoláde:
- Papouasie Trinitario: mierne kyslá čokoláda s ovocnými tónmi.
- Indonesia Criollo: čokoláda bohatá na ovocné tóny so vzácnou rovnováhou horkosti, sladkosti a kyslosti. Zaujímavé tóny nezrelých kolíkov a mierne spáleného karamelu.
- Sao Tomé Forastero: čokoláda s veľmi plnou a výraznou chuťou. Bohaté tóny tropického ovocia.
- Trinidad Trinitario: príjemne chuťovo vyvážená čokoláda so širokou škálou chuťových tónov - napríklad zelené ovocie a jablko.
- Vénézuela Trinitario: robustná čokoláda so silnou kyslosťou.
- Tanzánia Forastero: čokoláda s výraznou zemitou horkosťou.
- Ghana Forastero Bio: čokoláda s bohatými tónmi tropického ovocia.
- Madagaskar Criollo Bio: veľmi jemná čokoláda s ovocnými tónmi malín a červeného hrozna.
- Colombie Trinitario: aromatická čokoláda. Dymové tóny tabaku sa striedajú so sladkými tónmi tropického ovocia, hrozna a orechov. Dlhý, mierne karamelový záver s jemnou kyselinkou.
- Equateur Arriba Bio: čokoláda s príjemnou plnou horkosťou s jemnými ovocnými tónmi a výraznou tučnosťou z kakaového masla.
Pri degustácii odporúčame otvoriť atlas sveta a fľašu obľúbeného vína. Ako vidíte, aj cestovanie je veľmi pohodlné a sladkobôľne :-).
Zloženie: kakaové bôby (min. 75 %), cukor, čisté kakaové maslo, slnečnicový lecitín (bez GMO). Môže obsahovať stopy orechov, vajec, lepku a mlieka.
Výnimočná kvalita surovín: Francois Pralus rád cestuje a osobne vyberá kakaové bôby od pestovateľov. Používa len čisté kakaové maslo bez pridaných rastlinných tukov a trstinový cukor namiesto repného. Nikdy nepoužíva vanilín ani umelé arómy. Všetky výrobky sú 100 ez prítomnosti geneticky modifikovaných organizmov.
Hmotnosť: 0,1 kg
Obsah kakaovej hmoty: 75
Príchuť čokolády: neochutená
Druhy čokolády: tmavá
Zdravotné a dietetické informácie: Bez stopy lepku, Bez stopy sóje, Bez alkoholu, Vhodné pre vegánov, Vhodné pre vegetariánov
Pôvod kakaových bôbov: === AMERIKA ===, Ekvádor, Kolumbia, Trinidad, Venezuela, === AFRIKA ===, Ghana, Madagaskar, ostrov Svätého Tomáša, Tanzánia, === ÁZIA ===, Indonézia, Papua Nová Guinea
Odroda kakaových bôbov: Criollo, Trinitario, Forastero, Arriba
Hmotnosť: 100 g
Rodinná čokoládovňa Francois Pralus vyrába výnimočnú čokoládu od roku 1955. Nachádza sa v meste Roanne vo Francúzsku.
Výživové hodnoty:
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota: 2427 kj / 585 kcal
Tuk: 44 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 28 g
Sacharidy: 33 g, z toho cukry: 26 g
Bielkoviny: 9,4 g, Soľ: 0,01 g