Kapsule The Miners Nespresso® - Colombia Condor DECAF

5,90 €
S DPH

Kapsule s výberom kávy bez kofeínu od spoločnosti The Miners (10KS). Vhodné pre kávovary Nespresso®.
Príchuť: marhuľa, klementínka, škorica

Nie je na sklade
The Miners

Hodnotenie na Heureke 98%

Doprava zdarma nad 79€

Všetko skladom

 

Káva pražená každý týždeň

Kávové kapsuly Miners sú určené na použitie s kávovarmi NESPRESSO®. Cieľom je ponúknuť skvelú kávu každému, kdekoľvek a kedykoľvek, s rešpektom k prírode.

Kapsuly sú vyrobené z ekologických potravín a majú certifikát TUV o kompostovateľnosti. To znamená, že sú bezpečné na domáce kompostovanie.

  • Kyslosť - nízka
  • Horkosť - nízka
  • Sladkosť - vyššia

PRÍBEH KÁVY

EL VERGEL FARM

Projekt El Vergel pôvodne vznikol s cieľom vyvinúť inovatívne postupy, ktoré by mohli zlepšiť podmienky rodín zapojených do projektu. Za projektom stojí Marha Bayter spolu so svojimi synmi Eliasom a Shadym. Samotná farma sa nachádza v regióne Tolima, ktorý leží na svahoch pohoria Andy v Kolumbii.

Hlavným impulzom pre Eliasa a Shadyho na výrobu vlastnej bezkofeínovej kávy bolo zistenie, že drvivá väčšina týchto káv v celej Kolumbii sa vyrába z nekvalitnej suroviny. Preto je táto nová káva bez kofeínu vytvorená len z kvalitných káv z farmy El Vergel. Výsledkom je produkt, ktorý si napriek spracovaniu zachováva svoj jedinečný charakter.

REGIÓN TOLIMA

Región Tolima sa nachádza v stredozápadnej Kolumbii. Samotné slovo Tolima pochádza z miestneho domorodého jazyka a v preklade znamená "rieka snehu alebo oblakov". Región sa nachádza v pohorí Cordillera Central, uprostred troch horských pásiem, ktoré poskytujú širokú škálu mikroklím vhodných na pestovanie vysokokvalitnej kávy. Produkcia kávy je popri pestovaní fazule a chove dobytka hlavnou poľnohospodárskou činnosťou v tejto oblasti.

Miestna pôda je veľmi bohatá na živiny a ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávovníkov. Miestni pestovatelia sa pôvodne sústredili najmä na pestovanie veľkoplodých plodín nižšej kvality. Postupom času však začali prechádzať na selektívnu kávu a sústrediť sa na prácu s mikrolitrami, ktoré si vyžadujú podstatne viac starostlivosti a prostriedkov. Kvantita postupne ustúpila kvalite a v priebehu niekoľkých rokov sa Tolima dostala do popredia záujmu selektívnych pražiarov.

SPRACOVANIE CUKROVEJ TRSTINY

Pri spracovaní cukrovej trstiny sa káva najprv sparí, aby sa odstránila pergamenová vrstva. Počas naparovania sa zvyšuje obsah vlhkosti a zrná postupne napučiavajú, čo uľahčuje extrakciu kofeínu. V tomto momente sa celkový obsah kofeínu pomaly znižuje na požadovanú úroveň priebežným premývaním pomocou extraktorov pochádzajúcich z fermentácie cukrovej trstiny. Zrná sa potom opláchnu čistou vodou a parou, aby sa odstránili zvyšky rozpúšťadla z najvnútornejších častí. Nakoniec sa zrná sušia, kým sa nedosiahne pôvodná vlhkosť. Tento spôsob spracovania je šetrný k zrnu, pretože sa pri ňom nepoužívajú vysoké teploty a nadmerný tlak, ktoré môžu zásadne narušiť bunkovú štruktúru zrna.

Nespresso® je ochranná známka společnosti Société des Produits Nestlé, S.A.

The Miners
2216

Tabuľka dát

label

Recenzie (0)