Your cart is empty
-
Káva
- Mlynčeky
-
Alternatívne prípravy
-
Kávovary
-
Príslušenstvo
- Čokoláda
- Čaje
- ZĽAVNENÉ
- Pre firmy
-
O nákupe
- Doprava a platba
- Predajňa kávy Praha - Vinohrady
- Výdajné miesto Praha - Karlín
- Reklamácia, poškodený tovar, vrátenie
- Návody k produktom
- Vianočné prevádzku, čítajte!
- Reklamačný poriadok
- Ochrana osobných údajov
- Všeobecné obchodné podmienky
- Podmienky používania e-shopu
- Spätný odber elektrozariadení / batérií
- Cupping / ochutnávka kávy na GourmetKava.cz
- Všetky značky
-
O káve
-
Články o káve
- Naša káva, prečo od nás?
- Svetlé a tmavé praženie kávy
- Porovnanie káva Arabica vs. káva Robusta
- Káva Trung Nguyen, skvelá vietnamská káva
- Zelená káva - účinky nepraženej kávy
- História kávy
- Druhy kávovníkov a produkcia kávy
- Fair trade káva
- BIO káva, organická káva
- Ako a kde sa káva pestuje?
- Výroba rozpustnej kávy
- Civet káva
- Kyslosť kávy, čo ju spôsobuje
- 17 zaujímavostí o káve ktoré nepoznáte
- Džezva a Turecká káva
- Bezkofeínová káva, výroba a účinky
- Spôsoby praženie kávy
- Ako skladovať kávu a najčastejšie chyby
- Káva ako hnojivo, logr na hnojenie a kompost
- 3 najdrahšie kávy na svete
- Najsilnejšia káva na svete
- Káva s reishi
- Káva piccolo alebo kofeín yetti
- Maľovanie s kávou
-
Príprava kávy
- Príprava kávy vo french presse
- Príprava kávy Cold brew (studená káva)
- Príprava kávy v moka kanvici
- Príprava kávy v džezve
- Príprava kávy vo Vacuum pot
- Príprava filtrovanej kávy
- Espresso - kompletný manuál
- Príprava kávy v Aeropressu
- Príprava zelenej kávy s pražením
- Príprava vietnamskej kávy
- Ako naplniť plniteľné kapsule kávou
- Nápoje z espressa
- Príprava kávy v Chemexu
- Ľadová káva na 6 spôsobov
- Ako odvápniť kávovar
- Príchute do kávy
- 7 najčastejších chýb pri príprave kávy
- Urnex Cafiza - návod na čistenie kávovaru
- Príprava kávy flat white
- Príprava kávy frappé
- Príprava kávy batch brew
- Príprava kávy espresso tonic
- Príprava kávy cappuccino
- Príprava kávy caffe latte
- Príprava kávy latte macchiato
- Príprava espressa macchiato
- Príprava kávy ristretto
- Príprava kávy espresso doppio
- Príprava kávy americano
- Príprava kávy lungo
- Príprava domáceho cuppingu - ochutnávka kávy
- Ako mlieť kávu bez mlynčeka
- Ako si vybrať
- Káva a zdravie
- Príprava čajov
- Čaj a zdravie
- Články o čaji
-
Články o káve
Káva
Kapsule The Miners Nespresso® - Colombia Condor DECAF
Kapsule s výberom kávy bez kofeínu od spoločnosti The Miners (10KS). Vhodné pre kávovary Nespresso®.
Príchuť: marhuľa, klementínka, škorica
Hodnotenie na Heureke 98%
Doprava zdarma nad 79€
Všetko skladom
Káva pražená každý týždeň
Kávové kapsuly Miners sú určené na použitie s kávovarmi NESPRESSO®. Cieľom je ponúknuť skvelú kávu každému, kdekoľvek a kedykoľvek, s rešpektom k prírode.
Kapsuly sú vyrobené z ekologických potravín a majú certifikát TUV o kompostovateľnosti. To znamená, že sú bezpečné na domáce kompostovanie.
- Kyslosť - nízka
- Horkosť - nízka
- Sladkosť - vyššia
PRÍBEH KÁVY
EL VERGEL FARM
Projekt El Vergel pôvodne vznikol s cieľom vyvinúť inovatívne postupy, ktoré by mohli zlepšiť podmienky rodín zapojených do projektu. Za projektom stojí Marha Bayter spolu so svojimi synmi Eliasom a Shadym. Samotná farma sa nachádza v regióne Tolima, ktorý leží na svahoch pohoria Andy v Kolumbii.
Hlavným impulzom pre Eliasa a Shadyho na výrobu vlastnej bezkofeínovej kávy bolo zistenie, že drvivá väčšina týchto káv v celej Kolumbii sa vyrába z nekvalitnej suroviny. Preto je táto nová káva bez kofeínu vytvorená len z kvalitných káv z farmy El Vergel. Výsledkom je produkt, ktorý si napriek spracovaniu zachováva svoj jedinečný charakter.
REGIÓN TOLIMA
Región Tolima sa nachádza v stredozápadnej Kolumbii. Samotné slovo Tolima pochádza z miestneho domorodého jazyka a v preklade znamená "rieka snehu alebo oblakov". Región sa nachádza v pohorí Cordillera Central, uprostred troch horských pásiem, ktoré poskytujú širokú škálu mikroklím vhodných na pestovanie vysokokvalitnej kávy. Produkcia kávy je popri pestovaní fazule a chove dobytka hlavnou poľnohospodárskou činnosťou v tejto oblasti.
Miestna pôda je veľmi bohatá na živiny a ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávovníkov. Miestni pestovatelia sa pôvodne sústredili najmä na pestovanie veľkoplodých plodín nižšej kvality. Postupom času však začali prechádzať na selektívnu kávu a sústrediť sa na prácu s mikrolitrami, ktoré si vyžadujú podstatne viac starostlivosti a prostriedkov. Kvantita postupne ustúpila kvalite a v priebehu niekoľkých rokov sa Tolima dostala do popredia záujmu selektívnych pražiarov.
SPRACOVANIE CUKROVEJ TRSTINY
Pri spracovaní cukrovej trstiny sa káva najprv sparí, aby sa odstránila pergamenová vrstva. Počas naparovania sa zvyšuje obsah vlhkosti a zrná postupne napučiavajú, čo uľahčuje extrakciu kofeínu. V tomto momente sa celkový obsah kofeínu pomaly znižuje na požadovanú úroveň priebežným premývaním pomocou extraktorov pochádzajúcich z fermentácie cukrovej trstiny. Zrná sa potom opláchnu čistou vodou a parou, aby sa odstránili zvyšky rozpúšťadla z najvnútornejších častí. Nakoniec sa zrná sušia, kým sa nedosiahne pôvodná vlhkosť. Tento spôsob spracovania je šetrný k zrnu, pretože sa pri ňom nepoužívajú vysoké teploty a nadmerný tlak, ktoré môžu zásadne narušiť bunkovú štruktúru zrna.
Nespresso® je ochranná známka společnosti Société des Produits Nestlé, S.A.