Recept na prípravu Aeropressu od jeho vynálezca!
Posted by
srp 26, 2019
Blog o káve | GourmetKava
0 Comments
Metóda, ktorú odporúča vynálezca Alan Adler je pomerne odlišná od toho, ako pripravuje Aeropress väčšina priaznivcov výberovej kávy. Všetko začína už tým, že Alan berie Aeropress ako prístroj na prípravu espressa , zatiaľ čo "ostatné" je radí skôr medzi kávu filtrovanú. Ďalej Alan predpokladá, že Aeropress je na prípravu 1-3 šálok espressa. Ďalší veľký rozdiel je, že kávu zalieva 80 C vodou, to spôsobuje, že je káva sladšie.
Príprava kávy v Aeropressu podľa Alana:
- Nameľte cca 15g kávy (1 aeropress odmerka), hrubosť by mala byť jemnejšia cca niečo medzi espresso a dripper
- Vložte papierový filter, postavte Aeropress na šálku a vsypte do doň rovnomerne kávu
- Nalejte vodu s teplotou 80C do Aeropressu cca po stupeň 2, pre 1 šálka (3 pre 2 šálky, 4 pre 3 šálky)
- 10 sekúnd miešajte kávu v Aeropressu
- 40-50 sekúnd veľmi jemne a pomaly stláčajte kávu
- Ak chcete kávu slabšiu na spôsob Americano, dolejte horúcou vodou
- rozbi kávu do koša a Aeropress opláchnite horúcou vodou
Aeropres môžete zakúpiť aj nás, pozrite sa na stránku produktu.