Káva je ovocie
Veľmi často sa u nás v obchodíku stretávame s tým, že si zákazník chce kúpiť čerstvo praženú kávu, ale nechce, aby bola kyslá. Domnievame sa, že tento pocit sa v každom takomto novom zákazníkovi vybudoval dlhodobým pitím nekvalitné a staré kávy z obchodných reťazcov. Takáto káva naozaj nie je dobrá a bez cukru a bez mlieka je takmer nepitelná. Rozhodne sa ale jej chuť nedá zvádzať na prirodzenú kyslosť kávy.
Zamysleli ste sa nad tým, čo je to vlastne káva? Ovocie.
Asi si poviete, káva je jednoducho káva. Káva je jednoducho ovocie. A rovnako ako väčšina ovocia, má aj káva svoju prirodzenú kyslosť. Jakby tiež nie. Ak si pri prechádzke lesom nazbierate lesné maliny či čučoriedky, ani by Vás nenapadlo, že je ich prirodzená ľahká kyslosť na škodu. S kávou je to úplne rovnaké.
Dobrá káva by mala byť predovšetkým vyvážená.
Ľahký nádych kyslosti by mal byť vystriedaný opojným sladkým dozvukom. Kupujte si čerstvo upraženú kávu a máte z polovice vyhrané. Zistíte, aké všetky chute a vône si v jednej šálke kávy môžete nájsť a už sa Vám nebude chcieť tlmiť chuť kávy cukrom či mliekom . Prirodzená ľahká kyslosť Vám v káve pripravenej z čerstvo upražených zŕn bude chutiť rovnako ako keď zahryznete svoje obľúbené letné ovocie.